Nume produs | Tobogan Copacel |
Cod produs | CJ-101 |
Activitati | urcare, alunecare, socializare |
Interval de varsta | 0-3 ani |
Numar de locuri | 1 loc |
Inaltimea maxima de cadere | 590 mm |
Structura de baza | tevi de metal |
Materiale principale utilizate | PVC de inalta calitate, HEXA |
Dimensiunile echipamentului | 1268 x 2396 mm |
Suprafata de siguranta | 4268 x 4896 mm |
Suprafete permise | iarba, nisip, pelete de lemn, suprafață de cauciuc care atenuează loviturile – 2mp |
Centrul de Testare și
Certificare Europeană
ISO 9001:2008
Certificat Nr. 0008/24.03.2010
FIȘĂ TEHNICĂ
Tobogan simplu tip Castel – CJ-101
Grupa de vârstă: 0-3 ani
Echipamentul conține următoarele componente de joacă: catarare, alunecare
Dimensiuni: 99 cm x 230 cm
Suprafață de siguranta: 399 cm x 580 cm
Inaltimea maxima de cadere libera: 60 cm
Inaltime platforma: 60 cm
Materiale: tevi, elemente decorative: placaj rezistent la apa, grund și vopsea non toxica
Suprafețe permise: nisip, mulci, pelete de lemn, suprafață de cauciuc care atenuează loviturile
Echipamentul corespunde cerințelor:
- ORDONANȚEI Nr. 1 din 12 ianuarie 2009, privind condițiile și maniera de structurare și siguranța locurilor de joacă
- EN 1176-1 Echipamente pentru locuri de joacă. Partea 1: Cerințe generale de siguranță și metode de testare.
- EN 1176-3 Echipamente pentru locuri de joacă. Partea 3: Cerințe suplimentare specifice pentru metodele sigure de testare a toboganelor
Este obligatorie supravegherea copiilor de până la 3 ani de către părinți!
În cazurile în care montajul pe locul de joacă nu este efectuat sau în timpul demontajului și reparației este interzisă utilizarea echipamentului!
Design
Echipamentele și produsele realizate de producator sunt consultate și testate, astfel încât să asigure distracția și siguranța maximă a copiilor care îl utilizează. În procesul de design al locurilor de joacă, echipa este conștientă că există cerințe imense față de aceasta – de la limitele bugetare până la posibilitățile individuale și limitele pe care fiecare loc le are; de la conceptul inițial la îndeplinirea finală – totul se ia în considerare.
Certificare EN 1176
Siguranța copiilor care utilizează echipamentele pentru copii este de o importanță esențială și, de aceea, toate suprafețele producatorului sunt strict testate după cele mai înalte standarde europene. Așa puteți fi siguri că echipamentul de joacă este sigur, cât timp copiii își petrec cele mai bune momente.
ISO 9001:2008
Având o calitate caracteristică, producatorul deține un sistem de gestionare a calității care asigură numai materii prime și materiale de înaltă calitate în producția de echipamente și produse de joacă, pentru a se atinge cele mai înalte standarde pentru produsul final.
Vopsire
Echipamentul este destinat pentru montajul în exterior, este supus acțiunii mediului înconjurător timp îndelungat. Modalitatea în care aplicăm vopseaua, pentru a crește viața produsului și pentru a se evita coroziunea, este un proces foarte important. Echipamentele din metal se curăță mai întâi pentru a se elimina toate neajunsurile oțelului. După aceea se grunduiesc, fapt care servește la egalizarea bazei pentru vopsirea finală.
Platforme și cupole
Platformele se efectuează din placaj rezistent la umezeală de înaltă calitate pentru podele. Acestea se prind prin șuruburi pentru profilurile sudate preliminar la structura de bază.
Scări și cadre de cățărare
Pentru realizarea scărilor și a cadrelor de cățărare se utilizează profile metalice sau țevi cu dimensiunile și rezistența necesară. Pentru realizarea scărilor din frânghie este utilizată frânghia armată.
Tobogane
Pentru producția toboganelor este utilizată fibra de sticlă din mai multe straturi, rezistentă la razele UV, cu rezistența necesară de exploatare de către copii în limita de vârstă specificată. Toboganele sunt netede, ușor alunecoase și nu au margini ascuțite și protuberanțe. Toboganele sunt testate și dețin Proces verbal de testare de la un laborator autorizat în conformitate cu cerințele BDS EN 71-3 (Siguranța jucăriilor – migrația anumitor elemente).
Trepte, garduri, elemente decorative
Aceste elemente se realizează din: garduri – placaj rezistent la umezeală de înaltă calitate; elemente decorative – plastic de înaltă calitate; treaptă – polietilenă colorată; pentru cățărătoare se utilizează pietre pentru cățărat, tampoane de cauciuc și jante din polietilenă colorată.
ÎNTREȚINEREA ȘI CONTROLUL ECHIPAMENTULUI
a) Control vizual de rutină
Controlul vizual de rutină se realizează de către proprietarul suprafeței și oferă posibilitatea de stabilire a pericolelor evidente, care pot fi ca rezultat al vandalismului, utilizării sau condițiilor meteorologice. Pentru locuri de joacă unde echipamentele sunt subiectul utilizării cu sarcină crescută sau vandalism este necesar controlul zilnic al acestui tip.
Controlul vizual include: curățenia echipamentului, curățarea terenului echipamentului, prelucrarea finală a suprafețelor, indicarea fundațiilor, capetelor ascuțite, părților lipsă, uzura excesivă și integritatea structurii, menținerea nivelului de nisip până la marcaj în cazul părților de sprijin ale echipamentului.
b) Control de funcționare
Controlul de funcționare este controlul mai îmbunătățit pentru verificarea funcționării și stabilității echipamentului, în special pentru orice uzură. Acesta trebuie să se efectueze la fiecare 1-3 luni de către proprietarul locului de joacă sau de către persoana împuternicită de acesta.
Aria de verificare include:
- exfolierea sau alte deteriorări ale suprafețelor;
- coroziune ale elementelor metalice;
- suprafețe dure, care prezintă risc de rănire, cât și capete scoase ale șuruburilor sau piulițelor;
- dacă toate colțurile, marginile și părțile convexe sunt rotunjite
- dacă toate sudurile sunt egalate cu baza;
- lipsa dopurilor/capacelor la capetele țevilor deschise;
- conexiunile detașabile;
- piese proeminente deasupra solului deasupra fundațiilor;
- coroziunea și putrezirea bazelor echipamentului;
c) Control de bază anual
Controlul de bază anual se efectuează pentru a se stabili, într-un interval de la 10 la 12 luni nivelul general de siguranță al echipamentului, fundațiile și suprafețele, de exemplu, acțiunea condițiilor meteorologice, putrezirea sau coroziune evidentă și orice modificări la nivelul de siguranță al echipamentului ca rezultat al reparației efectuate sau din partea adăugată sau înlocuită.
MENȚIUNE: Controlul de bază anual poate solicita descoperirea/excavarea sau demontarea anumitor părți.
Acest control al echipamentului trebuie să se efectueze de către persoane competente.