26 Martie 2021 | Articole utile
In ultimul an, datorita pandemiei si a restrictiilor impuse pe fondul acesteia, dorinta oamenilor de a petrece cat mai mult timp in aer liber, alaturi de prieteni si familie, cat mai aproape de locuinte, s-a amplificat si o data cu aceasta a crescut cererea de achizitie si interesul pentru locuintele de tip case si vile, in detrimentul apartamentelor(potrivit datelor Imobiliare.ro si Analize Imobiliare, s-a inregistrat o majorare de 50%).
Acest aspect ne indica faptul ca dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale, la randul lor, trebuie sa se adapteze noilor nevoi ale oamenilor, trebuie sa le faciliteze acestora cat mai mult confort si sa le puna la dispozitie cat mai multe servicii in cadrul complexului, fie ca este de apartamente sau case/vile.
Avand in vedere orientarea viitorilor cumparatori catre petrecerea timpului in aer liber un aspect esential il cuprinde amenajarea unu spatiu verde, dotat cu mobilier urban, loc de joaca pentru copii si in functie de suprafata disponibila, chiar si o zona de fitness in aer liber. Cu siguranta, posibilii dumneavoastra clienti vor fi incantati de aceste facilitati intrucat copiii vor beneficia de un spatiu sigur de joaca in apropierea locuintei in timp ce adultii vor putea sa ii supravegheze relaxandu-se in zona dotata cu mobilier urban sau in timp ce fac miscare la randul lor, in zona de fitness exterioara.
Aceasta modificare aparuta in viziunea populatiei legata de petrecerea timpului in aer liber, i-a luat prin surprindere pe unii dintre dezvoltatorii imobiliari, acest aspect nefiind unul esential pentru acestia pana in acest an, ci reprezenta o optiune in functie de bugetul si spatiul ramase disponibile in urma construirii complexului. Noi am decis sa sprijinim dezvoltatorii imobiliari si sa va oferim cateva recomandari si sugestii.
Fiind vorba despre un spatiu restrans de cele mai multe ori, sugestia noastra este ca locul de joaca sa cuprinda elemente de joaca de baza, ce nu trebuie sa lipseasca din niciun spatiu de joaca pentru copii precum: leagan, balansoare, rotativa, o groapa de nisip si tobogane sau un ansamblu de joaca mic, dar care sa cuprinda mai multe elemente. De asemenea, recomandarea noastra este ca echipamentele de joaca sa poata fi utilizate de catre doua categorii de varsta: 0-3 ani si 3-12 ani. Spre exemplu, ansamblul de joaca sa cuprinda atat un tobogan mic cat si un tobogan mare, leaganul ales sa fie dublu, cu un scaun normal si un scaun care sa prezinte cadru de protectie pentru copii mici iar in ceea ce priveste balansoarele, sa alegeti cel putin doua, cate unul pentru fiecare categorie de varsta.
Va sugeram ca acesta sa fie unitar in design si sa il alegeti in functie de aspectul complexului dumneavoastra. Va recomandam echipamente precum banci, cosuri de gunoi, iar daca spatiul va permite, puteti opta chiar pentru un foisor sau mese de sah.
Aceasta recomandare este doar pentru ansamblurile rezidentiale ce pun la dispozitie o suprafata mai mare alocata spatiilor si zonelor verzi de destindere sau complexurilor de vile si case. Ca si in cazul echipamentelor de joaca, echipamentele de fitness pentru exterior trebuie sa fie alese astfel incat sa cuprinda elemente de baza: o banca pentru abdomene, o presa pentru picioare, un aparat de fitness pentru brate, o bicicleta, un airwalker.
Pentru a va oferi un ajutor suplimentar si o viziune mai clara, am creat cateva propuneri de amenajare cu echipamente recomandate de catre noi, destinate suprafetelor limitate si in functie de bugetul pe care doriti sa il alocati, pe care le puteti vedea accesand urmatorul link: https://www.cityplay.ro/oferte-pentru-dezvoltatori-imobiliari-spatii-rezidentiale.