Istoria locurilor de joaca pentru copii si a echipamentelor de joaca

Istoria locurilor de joaca pentru copii si a echipamentelor de joaca


Pentru a intelege un lucru, un om, un domeniu, etc., este necesar sa cunoastem foarte bine istoria acestuia. Aceasta este singura modalitate prin care putem obtine progres si pentru a evolua. In cazul domeniului in care activam, realizarea de locuri de joaca pentru copii si comercializarea echipamentelor de joaca, istoria este importanta pentru a putea activa pe piata in mod responsabil, corect, eficient, sigur, inovativ, cu profesionalism si intelegand importanta locurilor de joaca pentru copii si necesitatea acestora in viata lor si a parintilor. 

 

Chiar daca in ziua de astazi este greu sa ne imaginam o societate si un mod de functionare al vietii fara spatiile de joaca pentru copii, o perioada in care acestia nu s-au distrat in parcuri de joaca special amenajate pentru ei si nu au beneficiat de echipamente de joaca sigure, acestea nu au existat totusi dintotdeauna. Astăzi, copiii pot aluneca, se pot balansa, legana, alerga, roti și sări pe o mare varietate de structuri de joaca creative. Școlile, parcurile și chiar centrele comerciale au locuri de joacă. Producătorii sunt obligați să respecte reglementările de siguranță, iar consumatorii pot echipamente de joaca pentru copii online. De la introducerea primelor echipamente care serveau activităților de joacă până la echipamentele actuale pe care le folosesc copiii, a existat o mișcare consecventa pentru a face joaca mai sigura și mai accesibila.

 


Începuturile locului de joacă

Ideea locurilor de joacă supravegheate a luat naștere în Germania ca o modalitate de a împiedica copiii să se joace pe stradă. Aceste locuri de joacă erau grămezi de nisip, iar poliția îi supraveghea pe copii. Dr. Marie E. Zakrzewska, cetatean german, a adus ideea la Boston în 1885. Boston Sand Gardens a devenit primul loc de joacă supravegheat din SUA. Câțiva ani mai târziu, tot în Boston, s-a deschis Charlesbank Outdoor Gymnasium. Această zonă mare de joacă a inclus o pistă de alergare, activități de canotaj pe râul Charles și echipamente de joacă, cum ar fi leagăne, balansoare și scări. Ideea locului de joacă s-a răspândit în New York, care a înființat grădini de nisip lângă cartierele de case. Mai târziu, școlile au creat locuri de joacă pentru elevi. În 1906, Asociația Terenurilor de joacă din America a fost organizată cu sprijinul președintelui Theodore Roosevelt pentru a contribui la dezvoltarea locurilor de joacă în comunități.

Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini


Balansoare și alte echipamente de joacă

Locurile de joacă din trecut nu aveau toate elementele de siguranță de care se bucură copiii astăzi. Leaganul nu avea un scaun: lanțurile atârnau de vârful unui stâlp înalt iar copiii de puteau ține de inelul la capătul lanțului în timp ce alergau si se invarteau în jurul stâlpului, balansandu-se apoi in aer. Copiii riscau să-și piardă aderența și să cadă sau să se balanseze, lovindu-se accidental de stâlp. Structura de catarare Jungle Gym a fost brevetată în 1920 de Sebastian Hinton. Deși era o structură robustă, suprafețele aspre așezate adesea sub ea nu erau sigure pentru aterizare dacă un copil cădea. Versiunile timpurii ale leaganelor, balansoarelor și toboganelor erau din lemn, dar acestea se deteriorau rapid și deveneau nesigure. Rotativele/ Caruselele erau realizate din metal și nu aveau margini de protecție.

Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini



Dezvoltarea echipamentelor de joacă sigure și accesibile

Odată cu dezvoltarea materialelor mai durabile și standardelor sporite de siguranță, companiile au început să fabrice echipamente mai sigure pentru copii. Instrucțiunile pentru echipamentele de joacă sunt acum stabilite de Comisia de siguranță a produselor de consum din SUA. Producătorii trebuie să îndeplinească standardele Societății Americane de Testare și Materiale. Pe lângă faptul că sunt mai sigure, locurile de joacă devin mai accesibile copiilor cu dizabilități. În 2010, Departamentul de Justiție al SUA a adoptat o lege speciala pentru proiectarea echipamentelor accesibile pentru copiii cu dizabilitati . Atunci când locurile de joacă existente sunt modificate sau sunt construite altele noi, acestea trebuie să respecte aceste standarde. Indiferent dacă o persoană alege să cumpere echipamente de joaca pentru copii online sau dintr-un magazin, echipamentul trebuie să respecte aceste cerințe guvernamentale.

Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
 


Inovatia locurilor de joacă

Spațiile de joacă continuă să evolueze. Locurile de joacă de astăzi sunt pline de culoare și varietate. Un loc de joacă s-ar putea concentra pe o temă, cum ar fi cea maritima sau medievala. Unele echipamente de joaca au jocuri interactive care creează sunete atunci când sunt atinse. Centrele comerciale dispun de locuri de joacă interioare cu suprafețe moi. Parcurile ar putea avea panouri de cățărat, plase, poduri de trecere și jocul de x si 0 încorporate în ansamblurile de joacă. Locurile de joacă de aventură și imaginație încurajează copiii să mute obiecte și să experimenteze idei creative. Copiii au multe modalități de a se juca și de a se distra la locul de joacă.

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 17:00

0731326749 info@cityplay.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!