De ce este importantă siguranța locului de joacă?

De ce este importantă siguranța locului de joacă?
Terenurile de joacă și echipamentele de joacă în aer liber oferă copiilor posibilitatea de a petrece timpul liber in aer curat, prieteni, distracție și exerciții fizice. Dar este important să vă asigurați că echipamentele defecte, suprafețele necorespunzătoare și comportamentul nesigur nu le vor distrug distracția. În fiecare an, peste 200.000 de copii sunt tratați în spitalele de urgență pentru leziuni provocate la  locul de joacă. Multe dintre aceste accidente pot fi prevenite cu o supraveghere atentă. Puteți face locul de joacă distractiv și sigur pentru copii, prin verificarea echipamentelor si asigurarea precoce ca acestea respecta standardele de conformitate pentru functionarea corecta si utilizarea lor in siguranta. De asemenea, învățarea copiilor de a se juca în siguranță este importantă: dacă știu regulile locului de joacă, este mai puțin probabil să se rănească.
Supravegherea de catre adulți este cheia



Adulții pot ajuta la prevenirea accidentelor, asigurându-se că cei mici folosesc în mod corespunzător echipamentele de joacă. Dacă se produce o vătămare, un adult îl poate ajuta pe copil și poate acorda imediat primul ajutor necesar. Copiii ar trebui să aibă întotdeauna supravegherea adulților pe terenul de joacă. Fii atent la copiii mici (și uneori la cei mai în vârstă), deoarece nu pot estima întotdeauna in mod corect distanta și ar putea să nu prevada o situație periculoasa. Copiilor mai mari le place să-și testeze limitele la locul de joacă, deci este important ca un adult să-i țină sub control. Trebuie sa aveti in vedere ca zonele de joacă sa fie proiectate pentru a permite unui adult să vadă în mod clar copiii în timp ce utilizeaza orice echipament de joaca.


O altă parte cheie a siguranței locului de joacă: copiii trebuie să știe cum să fie în siguranță și să acționeze responsabil la locul de joacă.



Copii ar trebui sa stie: sa nu se impinga in timp ce utilizeaza echipamentele de joaca; sa ramana in perimetrul barelor de protectie si sa nu incerce sa sara pe acestea; sa foloseasca leaganele si balansoarele doar in sezut, fara a se urca cu picioarele pe acestea; in momentul in care folosesc toboganul, sa verifice daca sunt si alti copii in calea lor, pe care i-ar putea lovi; utilizarea echipamentelor de joaca atunci cand acestea sunt umede nu este indicata; evitarea atingerii partilor metalice ale echipamentelor pe timp de vara, acestea ar putea fi deosebit de fierbinti si atingerea lor ar putea provoca o arsura.


Balansoarele, toboganele și echipamentele de catarare au probleme de siguranță diferite. Unele tipuri de echipamente nu sunt sigure pentru locurile de joacă, indiferent cât de atenți sunt copiii.



Siguranta balansoarelor


Folosirea unui balansoar necesită cooperare între copii. În general, acestea nu sunt recomandate preșcolarilor decât dacă balansoarul are cadru de protectie. Indiferent de design, atât balansoarele, cât și caruselele trebuie abordate cu precauție.



Siguranta leaganelor

 

Leaganele sunt cea mai frecventa sursa de accidente din copilarie cauzate de utilizarea neadecvata a acestui echipament de joaca. Exista cateva masuri de precautie ce pot ajuta copiii sa isi mentina balansul in siguranta: 

  1. Scaunele trebuie sa fie realizate din material moale, precum cauciuc sau plastic, nu din lemn sau metal.

  2. Copiii trebuie sa stea inotdeauna in leagan, in sezut, nu in picioare sau ingenuncheat. Este indicat sa se tina cu ambele maini in timpul leganarii, iar la terminarea oscilarii sa opreasca complet balansul inainte de a cobori.

  3. Copiii ar trebui să stea la o distanță sigură de ceilalți copii pe leagăne, având grijă să nu alerge sau să meargă în fața sau în spatele leagănelor în mișcare.

  4. Copiii nu trebuie să se aseze niciodata cu mai multi copii in acelasi leagan. Majoritatea acestor echipamente sunt concepute pentru a ține în siguranță o singură persoană. Insa exista modele, precum leaganul cuib sau hamacul, ce pot sustine mai multi copii simultan.



De asemenea, este necesar ca echipamentele de joaca sa fie alese tinandu-se cont de categoriile de varsta carora le sunt adresate. Puteti sa verificati daca echipamentele alese corespund intr-adevar categoriei de varsta inscrise, verificand inaltimea de cadere a echipamentelor. Daca aceasta depaseste 1.30 m, acel echipament va fi cu siguranta recomandat pentru copii peste 3 ani. Prezenta cadrelor de protectie este inca un criteriu ce ne indica destinatia echipamentelor. 


In concluzie, pe langa regulile ce trebuiesc respectate de catre parinti si copii trebuie sa va asumati raspunderea ca, inainte de amenajarea oricarui spatiu de joaca pentru copii, va asigurati ca furnizorul dumneavoastra de echipamente este autorizat iar, in timpul instalarii echipamentelor de joaca sa verficati ca acestea respecta standardele de calitate si siguranta si ca sunt montate corespunzator, pentru evitarea accidentelor copiiilor la locul de joaca. 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 17:00

0731326749 info@cityplay.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!